| Het Pasteurinstituut aan het Engelandplateau in Ukkel

Ukkel ziet openluchtzwemmen zitten aan Engelandplateau

JDK
© BRUZZ
10/09/2023

De gemeente Ukkel overweegt om een nieuw openbaar- en meteen ook openluchtzwembad te bouwen. De locatie die burgemeester Boris Dilliès (MR) op het oog heeft is een terrein aan het Engelandplateau dat eigendom is van de federale Regie der Gebouwen.

Op die grond staan gebouwen van het Pasteurinstituut (vandaag Sciensano). Eén hectare is echter onbebouwd. "In deze buurt zeggen veel mensen tegen me dat een plek om af te koelen geen overbodige luxe zou zijn," zegt burgemeester van Ukkel Boris Dilliès (MR) in La Dernière Heure.

Het overdekte Longchamp-zwembad van Ukkel trekt zo’n vierhonderdduizend bezoekers per jaar. “Er is een groot tekort aan dit soort voorzieningen,” aldus de burgemeester.

Dilliès is in gesprek met de Regie der Gebouwen over een mogelijk erfpacht. “Op die manier zouden we het terrein voor een langere periode in handen krijgen”. Dilliès wil een zwembad van 30 meter bij 15 meter en 1,50 meter diep creëren. Het moet natuurlijk zwemwater worden, gefilterd door planten.

Teruggeven aan publiek

Partijgenoot en staatssecretaris Mathieu Michel (MR) zegt "politiek volledig achter het project te staan”.

Nu moeten beide partijen nog zien welke juridische vorm het contract kan aannemen. “Dit project is een manier om een stuk publiek terrein terug te geven aan het publiek," zegt Michel.

De burgemeester hoopt dat na de overeenkomst met de Regie en de vergunningsprocedures het project binnen twee jaar gerealiseerd kan worden.

Het zwembad zou niet verwarmd worden, "en het zal dus ook niet het hele jaar door open kunnen zijn,” sluit de burgemeester af.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni