Uniek loket moet aanvraag van rolstoel in Brussel vergemakkelijken

© PhotoNews

In Brussel kunnen rolstoelen en andere mobiliteitshulpmiddelen weldra via een uniek loket aangevraagd worden. De Vlaamse regering keurde hiervoor een samenwerkingsakkoord goed met de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) en de Franse Gemeenschapscommissie (COCOF), die allen bevoegd zijn voor mobiliteitshulpmiddelen.

Dankzij het samenwerkingsakkoord zal er voor de inwoners van het Brussels gewest vanaf 1 januari 2019 duidelijkheid komen over hoe zij een aanvraag voor een mobiliteitshulpmiddel vlot kunnen afhandelen.

Brusselaars die vandaag een groot hulpmiddel willen aanvragen, moeten zich richten tot het RIZIV, terwijl voor kleinere hulpmiddelen de mutualiteit tussenkomt. Met het unieke loket verdwijnt dit onderscheid en wordt de aanvraag een minder grote last.

'Goede dienstverlening'

"Door dit samenwerkingsakkoord zorgen we ervoor dat de inwoners van Brussel die een rolstoel nodig hebben kunnen rekenen op een goede dienstverlening", zegt Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V).

"Het is niet omdat Brussel institutioneel gezien complex in mekaar steekt, dat de dienstverlening voor burgers ook complex hoeft te zijn", treedt Brussels staatssecretaris en VGC-collegelid bevoegd voor Gezondheid en Welzijn Bianca Debaets (CD&V) hem bij.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?