Urban Center toont alle aspecten van hiphopcultuur

© Urban Center

Een nieuw initiatief rond hiphopcultuur ziet het levenslicht in de Marollen. Het Urban Center is een experimentele ontmoetingsplaats voor jongeren, opgericht door artiest Greg Lox. Het centrum biedt ateliers aan die alle aspecten van de hiphopcultuur bestrijken: van dans, rap, slam en beatbox tot straatsporten en graffiti.

“Het project komt tegemoet aan de toenemende vraag naar urban activiteiten," verklaart de 41-jarige initiatiefnemer Greg Lox, die de hiphopcultuur al via zijn vader met de paplepel kreeg ingegoten. "Het is de eerste stap naar de realisatie van een echt urban jeugdcentrum." Het centrum begint als pop-up, en blijft tenminste tot juni open. Lox hoopt daarna het succes bewezen te hebben, en nieuwe subsidies aan te werven voor een permanente werking.

Op dit moment biedt het centrum al ateliers aan op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Op termijn moet dat aanbod nog uitbreiden naar maandag en dinsdag. Lox is bovendien al bezig met de voorbereidingen van een zomerstage getiteld ‘Urban Ket’, waarbij jongeren alle aspecten van de hiphop kunnen leren kennen.

Slammer_binnenin_300dpi_rgb_(c)_Saskia_Vanderstichele.jpg
© Saskia Vanderstichele
| Initiatiefnemer Greg Lox, een veelzijdige hiphopartiest.

Jongeren met interesse kunnen een proefles nemen voordat ze zich voor de hele lessenreeks inschrijven. Het Urban Center hanteert een sociaal tarief van 2 euro, en een normale prijs van 5 euro.

Het centrum huist in de De Lengletierstraat in de Marollen, in het gebouw waar ook muziekhuis Met-X is gevestigd. Het Urban Center zal nauw samenwerkingen met andere jeugdorganisaties, zoals Jeugd en Muziek Brussel, Circus Zonder Handen, de VGC-sportdienst en Sport Vlaanderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?