Utsopi: 'Situatie prostituees in Sint-Joost verslechtert'

(archiefbeeld)

Sekswerkerscollectief Utsopi vraagt fatsoenlijke werkomstandigheden voor alle prostituees in Sint-Joost-ten-Node. Daarmee reageert het op de berichten over Nigeriaanse meisjes die er uitgebuit worden.

"Alle maatregelen die tot nog toe geïmplementeerd zijn, vooral de repressieve, verhogen alleen maar het clandestiene karakter van sekswerk", stelt Utsopi maandag, een collectief dat de rechten van sekswerkers verdedigt. Het reageert daarmee op de artikels die afgelopen weekend in de pers verschenen over de toevloed van Nigeriaanse vrouwen in het Belgische prostitutiemilieu.

Verschillende kranten schreven afgelopen weekend dat nooit eerder zoveel Nigeriaanse prostituees actief waren in ons land, en dat ze bovendien vaak voor amper vijf euro hun lichaam verkopen. "Voor ons collectief is dit een meer dan spijtige en walgelijke situatie", reageert Utsopi, dat fatsoenlijke leefomstandigheden voor alle sekswerkers wil.

De burgemeester van Sint-Joost, Emir Kir, wordt ervan beschuldigd "een no-gozone" te creëren, "waar de uitbuiting van sekswerkers op klaarlichte dag kan plaatsvinden in schandelijke omstandigheden, waarover geen enkele gemeentelijke of regionale autoriteit zich echt zorgen lijkt te maken".

"Het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest, zowel Sint-Joost als Brussel-Stad met burgemeester Philippe Close, wordt het toneel van een echte 'hoerenjacht', met als duidelijke doelen opwaardering en vastgoedspeculatie, gecamoufleerd door de vermeende strijd tegen mensenhandel", klaagt Utsopi nog aan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?