UZ Brussel: 'Beelden zoals in Bergamo hebben wij hier ook'

Bekijk ook de afspeellijst: maandag 5 oktober 2020
Updated: 05-10-2020 - 18:36

Nadat CEO Marc Noppen zondag aan de alarmbel trok over de verzadiging van de capaciteit in het UZ Brussel, is vandaag bekendgemaakt dat de capaciteit wordt uitgebreid van fase 0 naar fase 1A. Vooral op de dienst intensieve zorgen was die uitbreiding noodzakelijk.

Het stijgend aantal besmettingscijfers en vooral het stijgend aantal ziekenhuisopnames zorgt dat de druk op de Brusselse ziekenhuizen steeds groter wordt. In het UZ Brussel laat zich dat vooral voelen in de opnames op de dienst intensieve zorgen die aan COVID-19 is gewijd. Daar is het aantal bedden uitgebreid van vijf in fase 0 naar negen in fase 1A. Op de algemene verpleegafdeling steeg het aantal COVID-19-bedden van 20 naar 36.

Momenteel worden in het UZ Brussel 26 patiënten met COVID-19 verzorgd. Op de afdeling intensieve zorgen worden al acht patiënten verzorgd, waarvan vijf patiënten invasief worden beademd en twee patiënten ondersteuning krijgen van de hart- en longfuncties. In de afgelopen 24 uur werden twee nieuwe patiënten opgenomen en kon één patiënt het ziekenhuis verlaten.

Het UZ Brussel benadrukt dat het de gewone zorg blijft aanbieden en die strikt gescheiden wordt van de COVID-19-afdeling. Het annuleren of uitstellen van afspraken, opnames of ingrepen is niet aan de orde. Niet-COVID-19-patiënten kunnen nog steeds terecht in het UZ Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?