| Prof. Marc Noppen, Jan Van Raes, Olivier Naeyaert en Vera Vertessen doen de 'Paul De Knop Container Challenge'

UZ Brussel lanceert 'Paul De Knop Container Challenge' ten voordele van kankeronderzoek

RV
© BRUZZ
24/04/2023

UZ Brussel Foundation organiseert van 24 april tot 28 mei de "Paul De Knop Container Challenge" ten voordele van kankeronderzoek. De uitdaging omvat 12 verschillende sportoefeningen, van pull-ups, boogschieten tot monkeybars. Maandag gaven UZ Brussel CEO prof. Marc Noppen en directieleden Vera Vertessen, Olivier Naeyaert en Jan Van Raes de aftrap.

In de zomer van 2022 overleed prof. Paul De Knop, gewezen VUB-rector, aan de gevolgen van melanoomkanker. De Knop was de bezieler van het ‘topsport & studie’ project dat studenten aan de VUB (en in België) voor het eerst de kans gaf om hun sportieve ambities na te streven in combinatie met een academische studie. Na zijn diagnose lanceerde hij een gelijknamig fonds ten voordele van het onderzoek naar immunotherapie van prof. Bart Neyns aan het UZ Brussel.

Van 24 april tot 31 mei organiseert de UZ Brussel Foundation de ‘Paul De Knop Container Challenge’ op de Brussels Health Campus in Jette. Gedurende deze periode doet de zone naast de hoofdingang van het ziekenhuis dienst als sportief strijdtoneel. Strongbox, partner van het event, voorziet een container uitgerust voor 12 verschillende sportoefeningen. Met deze actie wilt de UZ Brussel Foundation het belang van kankeronderzoek onderstrepen en een bijdrage leveren aan het Paul De Knop-fonds.

Teams van drie of vier personen kunnen strijden om de beste resultaten te behalen. De beste teams nemen het op 31 mei tegen elkaar op in een finale. Info en inschrijvingen via: www.uzbrusselfoundation.be/pdkcc

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni