UZ Brussel richt 'medium care' afdeling in om intensieve zorgen te verlichten

© PhotoNews
| De dienst spoedgevallen van het UZ Brussel in Jette.

Het Universitair Ziekenhuis Brussel in Jette heeft donderdag een 'medium care'-afdeling geopend die een tussenschakel wordt tussen de verpleegeenheden voor niet-kritische zorgen en de dienst intensieve zorgen. Op die manier moet gegarandeerd worden dat de bedden op intensieve zorgen beschikbaar blijven voor de coronapatiënten die er het ergst aan toe zijn.

De extra verpleegeenheid is speciaal ingericht voor coronapatiënten en is voorzien van alle apparatuur die de opvolging van hun toestand monitort. Het doel is om de intensieve zorgen enigszins te verlichten en vooral de bedden vrij te houden voor de patiënten die via intubatie kunstmatig beademd moeten worden.

"De 'medium care' verpleegeenheid wordt ingezet voor patiënten die het beter stellen na een verblijf op de dienst intensieve zorgen, maar nog niet naar een verpleegeenheid voor niet-kritische zorgen terug kunnen omdat ze nog wel niet-invasieve beademing nodig hebben", legt Gina Volkaert, woordvoerster van het UZ Brussel uit.

131 patiënten

"Omgekeerd kan een coronapatiënt die op een gewone verpleegeenheid achteruitgaat maar nog niet in een kritieke toestand verkeert, eerst verzorgd en nauw opgevolgd worden in deze 'medium care' eenheid", vervolgt ze.

Op de dienst intensieve zorgen van het UZ Brussel worden momenteel 24 met COVID-19 besmette personen verzorgd. Daarmee is bijna de helft van de capaciteit voor de meest kritieke zorgen in de COVID-zone bezet. In totaal worden er in het UZ Brussel 131 patiënten verzorgd in verband met het coronavirus, waarvan 104 bevestigde besmettingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?