Vakantiegangers mogen druk verkeer verwachten

© PhotoNews

Vakantiegangers die dit weekend op reis willen vertrekken, zullen zaterdag op verschillende Europese snelwegen richting het zuiden rekening moeten houden met vertragingen. In eigen land kan het vrijdag vanaf de namiddag al druk zijn. Dat blijkt uit de prognoses die mobiliteitsorganisaties VAB en Touring eerder deze week bekendmaakten. Maar de echte zomerdrukte komt pas in het weekend van 6 en 7 juli op gang.

Touring verwacht vrijdag en zaterdag druk verkeer met kleinere files, voor zondag worden geen problemen verwacht. In België wordt het vooral druk op vrijdagnamiddag en zaterdagvoormiddag met files in de richting van de kust en in mindere mate in de richting van de Ardennen.

Op vrijdag kan het de hele dag ook erg druk zijn op de ring van Brussel en in de omgeving van Antwerpen. Op die plekken kan men zich vrijdag aan problemen verwachten, aldus Jan Van Bellingen van Touring Reisinfo, door de combinatie van de start van de zomervakantie, het mooie weer, en de weekendgangers.

In Frankrijk is vrijdag een rode dag voor de omgeving van Parijs, elders in Frankrijk is het druk met kleinere files. Zaterdag is een oranje dag voor heel Frankrijk. In Duitsland en Zwitserland verwacht Touring op vrijdagnamiddag en op zaterdag druk verkeer met wat kleinere files. In Oostenrijk, Italië en Spanje verwacht Touring druk maar vlot verkeer.

De verwachtingen van VAB liggen in dezelfde lijn: op zaterdag oranje voor vertrekkers in België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

De eerste echte vakantiedrukte komt in het weekend van 6 en 7 juli op gang. De piek wordt verwacht tijdens de weekends van 3-4 augustus en 10-11 augustus. Tijdens de drukste weekends vertrekt men volgens de mobiliteitsorganisaties best niet op vrijdag en zaterdag, en vermijdt men best een terugkeer op zaterdag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?