Vakbond roept op tot staking bij De Lijn in heel Vlaanderen op 13 november

© PhotoNews

De socialistische vakbond roept op tot een staking bij de openbaarvervoermaatschappij De Lijn in heel Vlaanderen op woensdag 13 november. "Nutteloos bij elkaar zitten brengt alleen maar tijdverlies met zich mee", aldus vakbond ACOD-TBM. Toch lijken ACV en de ACLVB zich van deze uitspraken te distantiëren.

De directie zat samen met vakbondsorganisatie ACV vrijdag om 14 uur. ACOD weigerde de uitnodiging "omdat wij aanvoelden dat we geen verdere resultaten meer konden bereiken", zegt Marcel Conters, gewestelijk secretaris van ACOD-TBM (Tram, Bus, Metro) Vlaams-Brabant aan de VRT. "Nutteloos bij elkaar zitten brengt alleen maar tijdverlies met zich mee." Zij roepen dan ook op om de acties uit te breiden naar gans Vlaanderen op woensdag 13 november.

ACLVB daarentegen vroeg om sociale bemiddeling op te starten met het oog op een verzoening. Ook ACV lijkt zich te distantiëren: "We stellen ons openlijk de vraag waar dit moet eindigen. ACOD roept op om vanaf 13 november heel Vlaanderen in chaos te dompelen. In een huidig politiek klimaat die de privatisering van het openbaar vervoer in het regeerakkoord heeft gezet, is dit koren op de molen van al wie De Lijn liever ziet verdwijnen. ACV distantieert zich hier uitdrukkelijk van. De enige weg naar oplossingen is overleg.

De sociale bemiddelaar heeft ondertussen het initiatief genomen voor een sociale bemiddeling op dinsdag 12 november.

De directie van De Lijn benadrukt dat haar deuren open blijven staan voor verdere dialoog met het oog op het zo snel mogelijk herstellen van de dienstverlening aan de klanten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?