Vakbond in Sint-Gillis roept op om niét te staken

© Photo News
| Een ACOD-militant in de straten van Sint-Gillis (archiefbeeld).

De vakbonden roepen op om niet in te gaan op het voorstel van het gemeentebestuur van Sint-Gillis om donderdag het werk neer te leggen. Diezelfde vakbond is kwaad op het gemeentebestuur omdat het zegt aan de kant van de stakers te staan maar tegelijk de lonen niet volledig uitbetaalt. “Als je onze strijd steunt, dan betaal je ons loon volledig uit!”

In de maand oktober hebben het personeel van de gemeentediensten, het OCMW en het ziekenhuis al een paar keer het werk neergelegd. “Zogezegd met de steun van de gemeente. Maar toen de salarissen werden verekend, bleek dat de uren waarop er niet was gewerkt, er geen loon was uitbetaald”, aldus Nathalie Leloup, vaste vakbondsafgevaardigde van de CGSP in Sint-Gillis. De acties in Sint-Gillis kaderen volgens Leloup in een strijd die zich momenteel in alle negentien gemeenten van Brussel afspeelt voor een hoger loon.

“Toen we de bevoegde schepen, Cathy Marcus (LB) daarover bevroegen bleef het stil. Ondertussen stelde het gemeentebestuur zelf voor dat we op 21 november opnieuw voor enkele uren het werk zouden neerleggen.”

De socialistische en christelijke vakbond roepen hun leden op om niet deel te nemen aan de werkonderbreking die de gemeente voorstelt: “Zolang we niet weten wat er aan de hand is met de lonen en aan welke kant het gemeentebestuur nu staat, kunnen we niet zomaar hen in de kaart spelen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?