Vakbonden OCMW van Sint-Lambrechts-Woluwe dienen stakingsaanzegging in

© PhotoNews
| Actie van het gemeenschappelijk vakbondsfront in november 2019.

De vakbonden bij het OCMW van Sint-Lambrechts-Woluwe hebben een stakingsaanzegging ingediend omdat de directie deze week elke vorm van thuiswerk voor zijn personeel weigerde. Tot het einde van het jaar kunnen acties volgen.

"Het personeel is ten einde raad", meldt het gemeenschappelijk front ACOD, ACV en VSOA. "Waar verschillende andere Brusselse gemeentebesturen en OCMW's telewerk invoeren om de werknemers zoveel mogelijk te beschermen en tegelijkertijd de noodzakelijke en cruciale dienstverlening aan de bevolking te kunnen garanderen, weigert de directie van het OCMW in Sint-Lambrechts-Woluwe de invoering ervan."

Minachting voor werknemers

Volgens de bonden volgt het OCMW een "nogal bevooroordeelde lezing" van het ministerieel besluit van 18 oktober. Dat getuigt volgens hen van "een grote minachting voor de betrokken werknemers, werknemers die er tijdens de eerste quarantaineperiode alles aan hebben gedaan om de dienstverlening aan het publiek voort te zetten, maar die ook steeds meer de gevolgen van de gezondheidscrisis voelen."

De bonden eisen dat het gemeentebestuur zijn verantwoordelijkheid neemt en maatregelen treft op de werkvloer. Er kunnen nog acties volgen tot het einde van dit jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?