Vakbonden Vlaamse overheid tegen verhuis naar T&T

JCO
© brusselnieuws.be
24/04/2014

De vakbonden van de Vlaamse overheidsdiensten in Brussel hebben zware bedenkingen bij een mogelijke verhuis van de administratie naar de site van Thurn & Taxis. De afstand tot het Noordstation en de vermeende onveiligheid van de buurt zijn de voornaamste bezwaren.

De Vlaamse overheid wil haar diensten binnen Brussel centraliseren. Het project Meander op Thurn & Taxis zou daarvoor in pole positie liggen. De nieuwe hoofdzetel moet plaats bieden aan 2.600 mensen.

Het vakbondsfront schiet die piste echter af, zo bericht brusselblogt. De bonden hebben een brief geschreven aan bevoegd minister Geert Bourgeois (N-VA) waarin ze hun bezwaren tegen Thurn & Taxis bekend maken.

“Wij zijn niet overtuigd”, zegt Jan Van Wesemael van het ACOD aan brusselnieuws.be. “Er was ten eerste de oude afspraak dat de gebouwen zich binnen de 1.000 meter van het Noordstation zouden bevinden. Mensen zouden met de trein toekomen vanuit heel Vlaanderen en dan nog eens 20 minuten moeten stappen naar Thurn & Taxis.”

De Brusselse regering heeft wel plannen voor een tramverbinding tussen Thurn & Taxis en het Noordstation via een nieuwe brug over het kanaal. “Maar daar zijn tot nu toe geen garanties voor”, zegt Van Wesemael. “Bovendien ligt het project in een buurt die niet zo veilig is.”

Bij minister Bourgeois benadrukt men dat er over de verhuis nog geen definitieve beslissing is genomen. Naast Thurn & Taxis komen ook de Silver Tower aan het Sint-Lazarusplein en de Tetristoren (officieel Brussels Tower) en WTC IV in de Noordwijk in aanmerking. Nu huist de administratie nog in verschillende gebouwen langs de Albert II-laan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni