| De gemeenschapswacht Bravvo.

Vakbondsacties verwacht na ontslagen bij preventiedienst van stad Brussel

© Belga
26/05/2020

Bij Bravvo, de preventiedienst van de stad Brussel, worden vakbondsacties verwacht na het ontslag van 3 werknemers bij de gemeenschapswachten. Dat heeft Sarah Devigne van de Franstalige christelijke vakbond CNE maandag aangekondigd na een vergadering van de vakbonden.

Volgens CNE werden een teamleider, een coördinator en een nachtagent vorige woensdag ontslagen, zonder waarschuwing vooraf en zonder dat daarvoor redenen werden opgegeven. De vakbond zei vorige week dat er onderhandelingen bezig waren met de directie, over de spanningen die er al lange tijd waren en door de coronacrisis nog toegenomen zijn.

Al minstens een jaar klagen de werknemers over de relatie met de directie. In januari werden er onderhandelingen gestart, maar de in maart en april geplande vergaderingen vonden door de lockdownmaatregelen niet plaats. In mei werden de onderhandelingen hernomen.

De werkomstandigheden en het gebrek aan beschermingsmateriaal tijdens de coronacrisis deden de spanningen nog oplopen. Dat de directie begin april 118 medewerkers tijdelijk werkloos maakte, illustreerde volgens Devigne "de visie van de directie op haar preventiedienst".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Brussel-Stad , Samenleving , Bravvo , ontslagen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni