Van den Brande twee jaar langer voorzitter VRT

© PhotoNews
| Luc Van den Brande heeft een CD&V-signatuur en krijgt in de nieuwe raad van bestuur het gezelschap van onder meer twee leden van het Vlaams Belang. Samen met de N-VA palmt die partij de helft van de zitjes in.

De Vlaamse regering houdt Luc Van den Brande (CD&V) nog eens twee jaar langer op post als voorzitter van de raad van bestuur van de VRT. Dat vernam De Tijd.

De Vlaamse regering hakt vrijdag de knopen door over de nieuwe bestuurders bij de openbare omroep. De nieuwe raad van bestuur wordt samengesteld volgens de krachtverhoudingen in het Vlaams Parlement. De zege van het Vlaams Belang op 26 mei vertaalt zich in een comeback.

Vlaams Belang doet intrede

In de nieuwe raad van bestuur krijgt de extreemrechtse partij twee zitjes ten koste van CD&V en de sp.a. Samen palmen het Vlaams Belang en de N-VA de helft van de twaalf zitjes in de nieuwe raad van bestuur in, waardoor Van den Brande als voorzitter een doorslaggevende stem heeft.

Van den Brande wilde zelf verlengingen spelen om mee te onderhandelen over een nieuwe beheersovereenkomst en werk te maken van de besparingen bij de openbare omroep.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?