Veelbesproken Pocket Park officieel geopend

Het Pocket Park op de hoek van de Wolvengracht en de Leopoldstraat is officieel geopend. Bij de opening waren vier excellenties present. Voor de aanleg van het park maakte de Vlaamse Gemeenschap 46.000 euro vrij.

Op het terrein zou eerst een uitbreiding van het Vlaams-Nederlands huis deBuren komen, maar dat plan werd enkele jaren geleden afgevoerd. Het terrein werd in de zomer van 2013 omgevormd tot een zogenaamd Pocket Park. De beloofde speeltuigen lieten echter op zich wachten, waardoor het terrein van 155 m² gebruikt werd als illegale parking. Anderhalf jaar later wordt er dan toch geld vrijgemaakt en is het park een feit.

Vlaams Minister voor Cultuur Sven Gatz (Open VLD), Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Els Ampe (Open VLD), Schepen van Groene Ruimte Ahmed El Ktibi (PS) en schepen van Stedenbouw Geoffroy Coomans de Brachène (MR) stelden samen met trots het nieuwe parkje voor.

De speeltuin is bestemd voor kinderen van 6 tot 12 jaar. De twee torens zijn verbonden lmet een kruip-of klimstructuur. Daarnaast zijn er ook een glijbaan en twee schommels. De bodem is gemaakt van rubberen tegels die de veiligheid moet garanderen.

Els Ampe is zeer tevreden met het resultaat. “Het Pocket Park is een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen Vlaanderen en Brussel. De Stad Brussel wil in de toekomst nog dergelijke projecten met de Vlaamse Gemeenschap realiseren."

De nieuwe structuren zijn vanaf nu officieel toegankelijk. De Stad Brussel staat in voor het onderhoud van het park. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?