Veertien personeelsleden van school in Molenbeek in quarantaine

© Photonews

Tien leerkrachten en vier secretariaatsmedewerkers van het Atheneum GO! For Business in Sint-Jans-Molenbeek zijn in quarantaine geplaatst, nadat één collega positief testte op COVID-19. De school gaat niet dicht, omdat het gaat om leerlingen met een laag risicoprofiel. Een deel van hen krijgt nu via afstandsonderwijs les.

De melding dat een leerkracht positief getest had op COVID-19, liep maandagavond binnen in het Atheneum GO! For Business in Sint-Jans-Molenbeek. Samen met de CLB-arts en de arbeidsgeneesheer werden meteen de collega's in kaart gebracht die in contact waren gekomen met de besmette persoon en werd beslist om hen in quarantaine te plaatsen.

De tien leerkrachten en vier secretariaatsmedewerkers zullen zich ook laten testen. De leerlingen van de school in Molenbeek ontvangen allemaal een brief waarin ze meer uitleg krijgen van het CLB en ook het telefoonnummer van de betrokken arts terugvinden.

Laag risicoprofiel

De school benadrukt dat er geen ongerustheid nodig is, want de leerlingen behoren tot een laag risicoprofiel. Door de afwezigheid van leerkrachten krijgen de leerlingen van de 2de en 3de graad BSO les via afstandsonderwijs.

"De beslissing om deze leerlingen les te geven via afstandsonderwijs is geen rechtstreeks gevolg van het positief testen van de leerkracht. Door hun afwezigheid is het echter niet mogelijk om deze leerlingen op school les te laten volgen met respect voor de social distancing en andere veiligheidsmaatregelen.", legt Dries Vandermeersch, directeur GO! CLB Brussel, uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?