Veilig trouwen in coronatijden: 'Maak openluchthuwelijk mogelijk'

ZM
© BRUZZ
26/02/2021

Karl Vanlouwe, gemeenteraadslid voor N-VA in Ganshoren, vraagt dat trouwers voortaan kunnen kiezen tussen een huwelijk in de gemeentelijke raadszaal of in de open lucht. Op die manier kan de verbintenis ook op een coronaveilige manier doorgaan.

“Het is een ideale manier om in coronatijden, en ook nadien, een huwelijk in veilige en tegelijk op een romantische manier te laten voltrekken”, vindt gemeenteraadslid Karl Vanlouwe (N-VA). Door corona namen de trouwcijfers in Brussel een duik, dat merken ook de winkels en bedrijven die leven van trouwpartijen.

N-VA hoopt nu in gemeente Ganshoren meer mensen op een coronaveilige manier te laten trouwen door het huwelijk ook in de openlucht te laten doorgaan. “Het huwelijk vindt plaats in het stadhuis, maar kan eventueel ook op een andere openbare plaats met neutraal karakter, als de gemeenteraad zo’n plaats heeft aangewezen”, staat er in het voorstel voor de gemeenteraad.

“Onze gemeente Ganshoren kan ervoor zorgen dat koppels hun ja-woord idyllisch in het groen of op een romantische plek kunnen geven. Dit zou logistiek niet zo moeilijk zijn, aangezien we verschillende mooie plekjes hebben die neutraal zijn en goed bereikbaar.” Dat zou bijvoorbeeld het park achter het gemeentehuis kunnen zijn, met toegang via de Villegaslaan, aldus Vanlouwe.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni