Schaarbeek biedt mogelijkheid huwelijk in 360° te filmen

© Gemeente Schaarbeek
| Dankzij de camera kunnen mensen het huwelijk en de hele zaal bekijken.

Koppels in Schaarbeek kunnen vanaf nu hun huwelijk in 360° laten filmen. Schaarbeek is daarmee de eerste gemeente in België waar dat mogelijk is. “Voor veel koppels is dat net die extra ‘touch’ aan hun huwelijk”, aldus schepen van Burgerlijke stand in Schaarbeek, Quentin van den Hove (Open VLD).

Volgens van den Hove biedt deze technologie zeker in deze tijd een goede uitkomst. “Schaarbeek is een internationale gemeente. Door de coronamaatregelen kunnen familieleden of vrienden er vaak niet bij zijn. Op deze manier geven we hun de mogelijkheid om deze dag te herbeleven alsof ze er zelf bij waren.”

Daarnaast is het volgens van den Hove ook handig voor de mensen die in de zaal zitten. “De aanwezigen zien vooral de achterkant van het bruidspaar. Via de beelden kunnen ze de plechtigheid dan ook van de andere kant terugkijken.” Door met de muis het beeld te draaien kunnen mensen letterlijk de hele zaal bekijken.

Enkele uren na het huwelijk worden de beelden geüpload op YouTube. Echtparen kunnen er ook voor kiezen de beelden privé te houden. Daarnaast is het op dit moment alleen nog mogelijk om de beelden achteraf te bekijken, “Maar op termijn moet het mogelijk worden de plechtigheid live te volgen”, aldus van den Hove.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?