Verdacht pakket in Zavelstraat: vals alarm

© Google
Updated: 08-11-2019 - 17:53

Het verdachte pakket dat vrijdagnamiddag was aangetroffen aan de Kleine Zavel in Brussel, bevatte geen explosieven of andere verdachte voorwerpen. De veiligheidszone die was ingesteld in de omgeving, is daarom opgeheven. Dat meldt de Brusselse lokale politie.

Het pakket werd vrijdagnamiddag rond 15.30 uur aangetroffen voor een gebouw op de Kleine Zavel. De Brusselse politie nam meteen het zekere voor het onzekere en stelde een veiligheidszone in. De onmiddellijke omgeving werd ontruimd en de Kleine Zavel en een deel van de Regentschapsstraat werden afgesloten voor het verkeer.

De ontmijningsdienst van het leger, DOVO, kwam ter plaatse om het pakket te onderzoeken, maar uit dat onderzoek bleek dat het pakket niets verdachts bevatte. Daarop werd de omgeving rond 16.30 uur vrijgegeven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?