Verdachte steekpartij IJzer voorgeleid bij onderzoeksrechter

© An Missotten

De vermoedelijke dader van de steekpartij die donderdagochtend plaatsvond op de Antwerpsesteenweg in Brussel, wordt vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Dat meldt het Brusselse parket, dat een gerechtelijk onderzoek heeft geopend voor poging tot doodslag. Het 40-jarige slachtoffer van de steekpartij is intussen buiten levensgevaar.

De steekpartij vond donderdagochtend omstreeks 05.15 uur plaats, tussen de Nicolaystraat en de Volksstraat. Twee personen kregen het er om een nog onduidelijke reden aan de stok.

De confrontatie leidde tot een steekpartij, waarbij een 40-jarige man levensgevaarlijk gewond raakte. De man werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar het levensgevaar intussen geweken is.

De politie kon de vermoedelijke dader arrresteren en ter beschikking stellen van het Brusselse parket. Daar heeft nu een onderzoeksrechter gevorderd voor poging tot doodslag. De verdachte wordt in de loop van de dag voorgeleid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?