| Cannabisplant (Archiefbeeld)

Verdachte van drugsdeal verwondt inspecteur bij arrestatie

© Belga
31/07/2023

De recherche van de lokale politiezone Brussel Hoofdstad/Elsene heeft afgelopen donderdag, 27 juli, een man opgepakt die betrokken was bij een drugsdeal. Die arrestatie verliep niet zonder slag of stoot en een politie-inspecteur raakte lichtgewond. Dat meldt het Brusselse parket maandag.

"Een patrouille van de recherche merkte donderdag in de Emile Banningstraat een vermoedelijke drugsdeal op en besliste tussenbeide te komen", zo meldt het parket. "De koper werd zonder problemen opgepakt en gaf meteen toe dat hij een zakje cannabis had gekocht. De verkoper probeerde nog op de vlucht te slaan, maar werd tegengehouden door de inspecteurs. Hij gaf zich niet zomaar zonder slag of stoot gewonnen en verzette zich hevig. Daarbij raakte een inspecteur lichtgewond. Uiteindelijk kon de verdachte overmeesterd worden."

De politie trof op de man twee pakjes cannabis aan, naast een precisieweegschaal en een gsm die de verdachte tevergeefs nog had proberen kapot te maken. Bij een huiszoeking bij de verdachte werd nog een tweede gsm in beslag genomen.

Geschrapt uit bevolkingsregister

"Controle van zijn identiteit leerde dat de verdachte geen onbekende is voor het gerecht", gaat het parket verder. "Hij was begin maart nog maar net vrijgelaten uit de gevangenis na veroordelingen van diefstal en drugsfeiten."

De man werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem in verdenking stelde voor het bezit en verkoop van verdovende middelen in vereniging, opzettelijke slagen en verwondingen aan een politieagent en gewapende weerspannigheid.

Bovendien bleek de man sinds eind 2021 geschrapt uit het bevolkingsregister. De Dienst Vreemdelingenzaken besloot om de man in een gesloten centrum te plaatsen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni