Vergunning voor verstelbare voetgangersbrug

© Mobiel Brussel

Brussel Mobiliteit heeft een vergunning voor de bouw van een verstelbare brug voor voetgangers en fietsers over het kanaal in Molenbeek. De verstelbare brug is een primeur voor België en moet de oude brug ter hoogte van de Gosseliesstraat vervangen.

De bestaande brug dateert uit 1944 en hindert niet alleen het zicht vanuit de straten die erop uitgeven, maar ook de doorvaart van schepen. De nieuwe brug, een voor België unieke constructie, moet die problemen verhelpen.

Bovendien zal de verstelbare brug makkelijk toegankelijk zijn voor fietsers, kinderwagens en mensen in een rolstoel. Oversteken kan altijd, ook als de brug in de hoge stand staat om grotere schepen door te laten. "Een ingenieus systeem van inschuifbare trappen, vergelijkbaar met het systeem van een roltrap, zorgt ervoor dat ze in verschillende standen gebruikt kan worden", klinkt het bij Brussel Mobiliteit.

Eind augustus is een vergunning afgeleverd voor de nieuwe brug, meldt de administratie op haar website. Als de geijkte procedures snel worden opgestart kunnen de werken in het beste geval in het voorjaar van 2015 beginnen. Voor de eigenlijke werken aan de brug beginnen.

De bruglocatie ligt niet ver van de Ninoofsepoort en het Hertogin Van Brabantplein (klik op onderstaande kaart).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?