Verhaal van Take Eat Easy is uit

© codefrisko

Wie naar de website van de Brusselse maaltijdleveraar Take Eat Easy surft, merkt het: de laatste levering is een feit. Le Soir kondigde gisterenavond aan dat het bedrijf te koop staat, nu meldt het zelf dat het ermee stopt.

“Jammer genoeg is het moment aangebroken om afscheid te nemen”, zo leest de website van Take Eat Easy. De Brusselse start-up die intussen ook actief is in Frankrijk, Spanje en Londen, raakt na drie jaar nog niet uit de kosten. Dat een poging tot een derde kapitaalronde mislukte, doet Take Eat Easy de das om. Zo maakt het bedrijf zelf bekend.

“De waarheid is dat we zoveel liefde en inspanning in dit avontuur hebben gestoken, door tijdens de laatste vier jaar alles te geven wat we konden, dat het moeilijk is de juiste woorden te vinden voor een afscheid dat vandaag nog onwerkelijk lijkt”, zo schrijft mede-oprichtster Chloé Roose in een emotioneel betoog.

Haar broer, mede-oprichter en CEO, Adrien Roose legt op een schijnbaar transparante manier uit hoe Take Eat Easy werkte en groeide. Het liep voor de fietsleveraars fout bij de derde kapitaalronde. Sinds oktober vorig jaar probeerde Take Eat Easy nieuwe fondsen binnen te halen. Een deal van 30 miljoen euro, sprong in maart van dit jaar onverwacht af.

“De voorbije acht weken zochten we wanhopig naar oplossingen om het bedrijf levend te houden. We werkten tegelijkertijd aan financierings- en overnamedeals. Spijtig genoeg werd geen ervan werkelijkheid”, schrijft Adrien Roose. Het bedrijf vraagt nu uitstel van betaling aan zijn schuldeisers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?