Verkeer in het honderd, topdag voor Villo

De staking bij de MIVB zorgde dinsdag overal in en rond Brussel voor extra druk verkeer. De Brusselse taxi's zitten ook met de handen in het haar, zij krijgen veel meer oproepen dan ze kunnen verwerken. De Villo-fietsen zijn dan weer erg in trek.

"De ochtendspits is vroeger begonnen en zal ook langer duren dan normaal," zegt Inge Paemen van Mobiel Brussel. "Om 10 uur 's ochtends stond er nog evenveel file als om 8.30 uur, wat zeer uitzonderlijk is. Normaal gezien zijn de files dan al opgelost."

Ook in de avondspits waren de files een stuk langer dan normaal. Knelpunten waren vooral de Kleine Ring, het Reyerscomplex en de Leopold II-tunnel. Waar de files op de grote buitenring normaal in stukjes staan, was er nu een lange accordeonfile van Sint-Stevens-Woluwe tot in Wemmel. Ook de regen verlengde het fileleed.


Taxi's kunnen het niet aan
Door de staking raken ook de taxi's in de hoofdstad overbelast. Bij verschillende taxiverenigingen viel te horen dat door de grote vraag naar taxi's niet alle oproepen beantwoord konden worden. Dat meldt de nieuwswebsite van RTL. "De1.250 taxi's in Brussel zijn geen vervanging voor bijna 1.500 bussen en trams," luidt het.

Veel Brusselaars zochten dan maar hun toevlucht tot het fietsdeelsysteem Villo. JCDecaux telde 's middags al vier tot vijf keer meer verhuringen dan op een normale weekdag in de winter. Resultaat: in de buurt van grote kantoren waren de Villo-stations snel gevuld. Het callcenter kreeg dan weer zeven keer meer oproepen te verwerken. Dat zorgde voor extra wachttijden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?