Verkeersslachtoffer van aanrijding aan Vijvers van Elsene zoekt getuigen

© Google Maps
| De vrouw werd op 18 december omver gereden terwijl ze de straat overstak op het zebrapad.

Een vrouw uit Elsene werd op 18 december op het zebrapad aangereden door een SUV terwijl ze de straat overstak op de Gedachtenissensquare richting de abdij van Ter Kameren. Daarbij liep ze een bekkenbreuk op. De vrouw doet bij BRUZZ een oproep aan getuigen om zich aan te melden bij de politie.

De vrouw wandelde op 18 december richting de Abdij van Ter Kameren, wanneer ze omstreeks 17 uur door een auto werd gegrepen op het zebrapad. Het bleek om een SUV te gaan die van de Generaal de Gaullelaan kwam afgereden.

Het slachtoffer kwam op de Gedachtenissensquare terecht op haar linkerflank en moest met een ambulance afgevoerd worden. In het ziekenhuis van Elsene werd een bekkenbreuk vastgesteld aan het heiligbeen. 

Tien dagen na het ongeval zit de Elsense vrouw nog met veel vragen. "Het is dan wel geen dodelijk ongeval, maar de politie zou toch het dossier toch wat sneller mogen behandelen", zegt ze aan BRUZZ. Het slachtoffer vreest vooral dat getuigen zich uiteindelijk niet meer zullen melden.

De bestuurder van de SUV werd wel al verhoord, maar de vrouw zelf moest nog geen verklaring afleggen. De Elsense weet dat er meerdere mensen haar te hulp zijn geschoten en roept die getuigen dan ook op om zich te melden bij de politie.

Bij de zone Brussel-Hoofdstad/Elsene bevestigt men de feiten, maar volgens commissaris Olivier Slosse is het pv nog niet af. "Het moet dus nog naar het parket gestuurd worden. Dat duurt gebruikelijk zo'n veertien dagen." Er zijn nog geen gegevens van getuigen opgenomen in het dossier. 

Wie iets gezien heeft of de vrouw in kwestie hulp heeft aangeboden kan zich melden bij de politie via het e-mailadres van de politie, zpz.polbru.info@police.belgium.eu.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?