Verlinden: 'Corona maakte het moeilijk ziekenhuisbed te vinden voor slachtoffers brand'

© PhotoNews
| Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V.)

Voor minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) toont de grote brand in Anderlecht ook hoe belangrijk het is om de coronamaatregelen te blijven respecteren. Het bleek immers moeilijk om plaats te vinden voor de slachtoffers van de brand, omdat zoveel plekken door coronapatiënten zijn ingenomen.

“Het was moeilijk om plaats te vinden voor iedereen na de brand,” zei Verlinden, die ter plaatse kwam op de plek van de brand. “Gisterenavond was er dan ook maar één bed meer vrij op intensieve zorg in het Brussels Gewest. Dit toont hoe belangrijk het is dat iedereen zich aan de maatregelen blijft houden. We moeten vermijden dat bij drama’s als deze er bijkomende druk op de zorginstellingen komt, waardoor mensen mogelijk niet de zorg krijgen die ze verdienen.”

Verlinden benadrukte ook dat er wel degelijk goed samengewerkt is tussen de ziekenhuizen, inclusief het militair ziekenhuis van Neder-Over-Heembeek, dat een gespecialiseerd brandwondencentrum heeft. Uiteindelijk kon voor iedereen een plek gevonden worden.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?