Awel merci

Ludieke oproep aan Brussel Centraal: 'extreem gevoelige vuilnisbak' vermist

┬ę BRUZZ
08/06/2023

Een opvallende oproep aan het centraal station: een Brusselaar zoekt zijn ontvoerde vuilnisbak. De container "voelt zoveel emotie van het afval dat hij er plastiek van huilt", aldus de oproep. Net Brussel raadt aan om vuilnisbakken die buiten gezet worden altijd te personaliseren.

"Mijn vuilnisbakje is donderdag om 5.43 uur ontvoerd door twee in het groen geklede personen. Hij verandert van kleur en vorm afhankelijk van zijn stemming en is extreem gevoelig", klinkt het ludiek.

Waarschijnlijk gaat het om een grap: onderaan het bericht vraagt de schrijver om indien gevonden een foto te sturen naar 'droledesensible', het Instagramaccount van een komiek.

Bakken personaliseren

Komiek of niet: bij Net Brussel zijn verdwenen vuilnisbakken geen onbekend fenomeen. "Er zijn inderdaad gevallen bekend van gestolen vuilnisbakken, vooral toen de oranje bakken werden geïntroduceerd waar men de oranje zakken in moet steken," zegt woordvoerder Adel Lassouli.

Niet overal moet men vuilniszakken overigens in vuilniscontainers opbergen. Dat gebeurt vooral in de gemeenten Watermaal-Bosvoorde, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe, waar vossen soms in vuilniszakken kunnen komen snuffelen, aldus Lassouli.

"We raden aan om de bakken te personaliseren en er bijvoorbeeld je huisnummer op te schrijven. We stellen vast dat dit het stelen ervan ontraadt," aldus nog de woordvoerder, die verder aanraadt om een klacht in te dienen bij de politie indien een vuilnisbak gestolen wordt.

0baaa660-whatsappimage2023-06-08at122909.jpeg

| In Sint-Gillis neemt men voorzorgen tegen vuilnisbakdieven.

f31137f3-whatsappimage2023-06-07at1120321.jpeg

| De oproep werd geplakt op een publieke vuilnisbak aan het centraal station.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni