Vernieuwde Woestelaan ingehuldigd na jarenlange werf

© Pascal Smet via Twitter

De Charles Woestelaan in Jette is zaterdag officieel ingehuldigd. De vernieuwde laan heeft een afgescheiden fietspad en betere tramhaltes. Tot wanhoop van veel buurtbewoners en passanten sleepten de werkzaamheden jarenlang aan.

Zelfs naar Brusselse normen duurde de werf aan de Woestelaan erg lang. De werkzaamheden lagen er tussendoor immers verschillende keren erg lang stil. De vergunning was er eigenlijk al in 2008. De tramsporen werden vernieuwd in 2012. Vanaf het najaar 2013 werden de trottoirs en het wegdek vernieuwd. 

Ondertussen zijn de werken al enkele maanden voltooid, maar liet de inhuldiging op zich wachten. Zaterdag om 11 uur was het dan zover. Onder meer burgemeester Hervé Doyen (CDH) en minister van Openbare Werken Pascal Smet (SP.A) waren erbij.

De laan beschikt nu over een afgescheiden fietspad in okerkleurig asfalt. Het is een onderdeel van de gewestelijke fietsroute 12B. Er kwamen ook meer gebruiksvriendelijke en veilige haltes voor tram 51. Ook de kruispunten werden beveiligd. Langs de parkeerstrook zijn 122 bomen geplant. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?