Verschillende personen bevangen door rook bij brand in flatgebouw Vorst

© PhotoNews

In Vorst zijn donderdagochtend verschillende personen bevangen geraakt door de rook toen er in de inkomhal van hun appartementsgebouw brand uitbrak. Dat meldt de Brusselse brandweer. Een aantal mensen had het gebouw verlaten via de traphal en de inkomhal, en drie anderen moesten via een luchtladder in veiligheid gebracht worden. "Die personen hadden de juiste reflex", zegt brandweerwoordvoerder Derieuw. "Als er rook staat in de traphal, evacueer je best niet langs die weg."

Het vuur in het flatgebouw aan de Alsembergsesteenweg brak rond 05.30 uur uit, in een stapel papier en karton die in de inkomhal van het gebouw stond. Bij aankomst van de brandweer hing de traphal al vol rook maar desondanks hadden verschillende bewoners net via die traphal het gebouw verlaten.

"Een aantal van hen moest ter plaatse verzorging krijgen maar uiteindelijk moest niemand naar het ziekenhuis", zegt de brandweerwoordvoerder. "Drie andere personen op de derde verdieping hadden wel de juiste reflex om in hun appartement te blijven en hun aanwezigheid kenbaar te maken via het raam. Zij werden met een luchtladder geëvacueerd en één van hen werd ter plaatse verzorgd."

De brand was snel geblust en eenmaal alle appartementen gecontroleerd waren op de aanwezigheid van CO, konden de bewoners terug naar huis.

"Ik wil er wel nogmaals de nadruk op leggen om geen spullen op te stapelen in de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw", zegt Derieuw. "Dat maakt een eventuele evacuatie bij een brand alleen maar moeilijker. En als er bij een brand rook staat in de traphal, evacueer je best niet via die weg."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?