| Het Koningin Fabiolaziekenhuis

Vertraging op spoeddienst kinderziekenhuis Koningin Fabiola door staking

© Belga
07/12/2021

Het personeel van de spoeddienst in het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (UKZKF) is dinsdag niet aan het werk gegaan. Ze klagen de te hoge werkdruk en het structurele tekort aan verpleegkundigen aan met hun stakingsactie. Dat bericht VRT NWS en wordt bevestigd aan Belga. De spoeddienst blijft open, maar het kinderziekenhuis waarschuwt voor extra wachttijd.

Het team van de spoeddienst van het UKZKF heeft de algemene stakingsaanzegging in de gezondheidszorg aangegrepen om zijn bezorgdheid te uiten over het personeelsgebrek en de te hoge werkdruk. Het is dan ook uitzonderlijk dat een volledig team van de spoeddienst het werk neerlegt.

"De spoeddienst zal open blijven, maar we waarschuwen alvast voor de mogelijke extra wachttijd voor wie niet dringend geholpen moet worden. Geplande raadplegingen en hospitalisaties gaan door op het afgesproken uur. Onderzoeken en bloedafnames blijven eveneens toegankelijk," vertelt Maud Rouille, woordvoerster van het UKZKF.

De directie laat weten dat ze de zorgen van de personeelsleden deelt, maar dat het erg moeilijk is om verpleegkundigen aan te werven om op de spoedafdeling in te zetten. De zoektocht naar nieuwe mensen wordt voortgezet. "We blijven het gesprek aangaan met de teams over het gebrek aan personeel en we proberen oplossingen te vinden, elke dag opnieuw", klinkt het.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni