Vervoort: 'CDH creëert affaire met non-informatie'

© BX1

Het CDH wist wel van het seminarie van Samusocial in Spa, zegt Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). "Het tijdelijk geheugenverlies van het CDH dient om een 'affaire' op te zetten, die dan als excuus kan worden gebruikt om de stekker uit de Brusselse regering te trekken", aldus Vervoort. 

In een interview met L'Echo gaf minister van Leefmilieu Fremault (CDH) zaterdag te kennen zonder de PS verder te willen in Brussel. Als reden gaf ze een seminarie van Samusocial op in Spa, waarvan ze niet wist, ook al is ze bevoegd voor Samusocial. "Er worden machtsspelletjes achter mijn rug gespeeld", aldus de minister.

In eerste instantie gaf Vervoort aan 'akte te nemen' van die wens. Maar in een communiqué zegt hij nu dat het CDH wél van het seminarie wist. Haar kabinetschef, Stéphane Nicolas had via mail een uitnodiging ontvangen.

Daarenboven heeft Nicolas zijn collega's van de kabinetten Smet (SP.A) en Vervoort, die aanwezig waren op het seminarie, later gemaild om hen te feliciteren met de oplossingen voor de financiering van het Poincarrégebouw: het belangrijkste agendapunt van dat seminarie.

"Vandaag doet CDH alsof ze niet op de hoogte waren van wat er in februari plaatsvond. In werkelijkheid doet het 'tijdelijk geheugenverlies' dienst om een 'affaire' op te zetten, die dan als excuus kan worden gebruikt om de stekker uit de Brusselse regering te trekken", aldus Vervoort.

Smet reageert niet op het pleidooi van Fremault voor een regeringswissel. Wel klinkt in SP.A-kringen verbazing dat Fremault er zo zwaar aan tilt dat de andere regeringscommissaris, afkomstig van haar kabinet, niet aanwezig was. Volgens de Vlaamse socialisten zag ze in het verleden zelf organisaties als Samusocial apart en was dat nooit een probleem. De verontwaardiging van Fremault wordt gezien als onderdeel van een 'breder politiek manoeuvre'.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook

Winteropvang breidt capaciteit uit wegens vrieskou

samenleving 1518020455

Nieuws uit Brussel in je mailbox?