Verzetsmuseum wil niet verhuizen naar bunker Warandepark

Het noodlijdende Verzetsmuseum in Anderlecht vindt het geen optie om te verhuizen naar een oorlogsbunker onder het Warandepark. Die piste is geopperd door Brussels schepen van Erfgoed Geoffroy Coomans (MR).

Niet alleen onder het Vossenplein, ook onder het Warandepark, meer bepaald het Théâtre du Parc, ligt nog een vergeten schuilkelder. Coomans wil die graag toegankelijk maken voor het publiek, zo laat hij optekenen in La Capitale. De schepen ziet er plaats voor een museum over de Koude Oorlog of het Verzetsmuseum. Dat lijdt al jaren een tanend bestaan in de Van Lintstraat in Anderlecht.

Maar de directeur van het Verzetsmuseum heeft geen oren naar dat plan. "Wij zitten in Anderlecht en hebben een samenwerkingsakkoord met de gemeente", zegt Julien Casimir aan brusselnieuws.be. "Ik zie geen reden om te verhuizen."

Ook voor de bunker onder het Vossenplein is overigens ooit door een schepen voorgesteld om er een museum van te maken. 

De schuilkelder onder het Warandepark is opgetrokken op het einde van de jaren 1930. De Duitse bezetter gebruikte hem tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nadien heeft hij nog gediend voor de Civiele Bescherming, maar sinds 1983 is hij buiten gebruik.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • The show must go on, but not this week
  • Le coronavirus paralyse Bruxelles
  • Cultuurhuizen sluiten tijdelijk de deuren
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement