VGC ondersteunt 19 projecten die vrije ruimte gebruiken voor gemeenschapsvorming

Vzw Toestand, oprichters van Allee du Kaai, ontvingen 10.500 euro.

De Vlaamse gemeenschapscommissie (VGC) steunt in 2019 opnieuw 19 projecten die vrije ruimte gebruiken voor gemeenschapsvorming. Het is het vierde jaar op rij dat de VGC dergelijke projecten ondersteunt met een subsidie tot 15.000 euro.

De projecten werden donderdag voorgesteld op Bruss-it XL, een inspiratiedag in het Beurspaleis over slim ruimtegebruik en ontmoeting in de gedeelde ruimte. De Deense architect en stedenbouwkundige Jan Gehl, die wereldwijd werk maakt van "Cities for People", sluit om 20 uur de dag af met een lezing.

De ingediende projecten kwamen van heel uiteenlopende organisaties zoals burgercollectieven, scholen, welzijnsinstellingen of wijkcomités. De 19 projecten lopen dan ook sterk uiteen.

Vzw Toestand krijgt een subsidie van 10.500 euro voor de zomerbar Mosko Kola op het Marie-Jansonplein in Sint-Gillis en Gemeenschapscentrum Het Huys Ukkel kan rekenen op 10.000 euro steun voor hun experimentele sport "Frisbee Golf". De Buurtwinkel in Brussel krijgt dan weer 6.500 euro voor de positieve toe-eigening van het Anneessensplein en LD3 uit Vorst krijgt 13.000 euro voor de bouw van haar Sjat Kaffei Mobiel.

In de afgelopen vier jaar werden een totaal van 74 projecten geselecteerd voor Bruss-it die samen al goed waren voor een investering van meer dan 800.000 euro

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?