Vier agenten opgepakt na mogelijk politiegeweld

© Belga
23/04/2020
Updated: 23/04/2020 17.32u

Het Brusselse parket is een onderzoek gestart naar de mogelijke mishandeling van een verdachte door verschillende leden van de Brusselse politie. Vier politiemensen werden opgepakt voor verhoor, een van hen is intussen ook al geschorst door de politie zelf.

Dinsdagavond zou een Soedanese man ter hoogte van het Anneessensplein in Brussel met veel geweld zijn opgepakt door enkele politiemensen. De man zou verschillende klappen hebben gekregen en daarbij zou ook zijn gsm zijn vernield. De Soedanees werd een half uur na zijn arrestatie aangetroffen op straat, waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging.

“Woensdag heeft het parket een opsporingsonderzoek geopend naar feiten van opzettelijke slagen en verwondingen die door politieagenten zouden gepleegd zijn op een persoon zonder vaste woonplaats”, zegt Denis Goeman van het Brusselse parket.

“Vandaag werden er vier verdachten opgepakt, van hun vrijheid beroofd en verhoord in aanwezigheid van hun advocaat. Na verhoor werden ze vrijgelaten, maar het onderzoek gaat verder. Na afloop van dat onderzoek zal het parket de passende vorderingen nemen, afhankelijk van de resultaten van het onderzoek.”

Agent geschorst

De Brusselse politie opende eerder al een intern onderzoek naar het incident. "Het gerechtelijk vooronderzoek is in handen van het Brusselse parket", zegt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere. "Zowel de klager als de vier inspecteurs van de politiezone werden verhoord door de dienst interne zaken van de zone in het kader van dit vooronderzoek. In afwachting van de resultaten van dat onderzoek werd één inspecteur bij ordemaatregel tijdelijk geschorst. Gezien het lopende vooronderzoek kan hierover momenteel niet meer worden gecommuniceerd."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , politegeweld , Brussels parket , coronacrisis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni