Vier gemeenten boven alarmdrempel van 50

© PhotoNews
| Winkelen met een mondmasker in Anderlecht.

De alarmdrempel van vijftig besmettingen per 100.000 inwoners op weekbasis is in vier Brusselse gemeenten overschreden. In heel het Brussels Gewest staat de drempelwaarde intussen op 40,9 besmettingen.

Vier Brusselse gemeenten hebben intussen de alarmdrempel van vijftig besmettingen per 100.000 inwoners overschreden. Het gaat om Sint-Joost (58), Sint-Gillis (54), Anderlecht (53) en Schaarbeek (53). Ganshoren (48) en Molenbeek (47) flirten met die drempel.

Voor het hele gewest bedraagt het aantal besmettingen per 100.000 inwoners op weekbasis 40,9. Dat blijkt uit cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Bij coronafacts.be, de website van VUB-professor Dirk Devroey, die met recentere cijfers werkt, is de drempelwaarde voor het Brussels Gewest nu 43. Vanaf 50 voert het Brussels Gewest een algemene mondmaskerplicht in.

De stijging van het aantal besmettingen in Brussel verliest opnieuw wat aan kracht. De voorbije week steeg het aantal besmettingen in Brussel met 84 procent. Een week eerder stond dat getal nog op 150 procent. Brussel vertoont wel de sterkste stijging van het hele land.

3 coronadoden per dag

Op nationaal niveau noteert men eveneens dat de stijging van het aantal besmettingen aan kracht inboet, met een stijging van 25 procent op weekbasis. Er worden nu gemiddeld 22,1 mensen per dag in het ziekenhuis opgenomen met Covid-19, een lichte daling met 4 procent.

Gemiddeld overlijden elke dag 3,1 coronapatiƫnten, dat is dan weer een toename met 22 procent op weekbasis. In totaal zijn nu al zeker 72.784 mensen in ons land besmet geraakt met Covid-19. Er werden 18.414 patiƫnten in het ziekenhuis opgenomen en 9.866 mensen stierven aan de gevolgen van het longvirus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?