Vier Molenbeekse cafés gesloten wegens drugshandel

© Bart Dewaele
| Rond metrostation Ribaucourt is al meerdere keren een samenscholingsverbod ingesteld om overlast te voorkomen.

In het nieuwe jaar heeft de burgemeester van Molenbeek, Françoise Schepmans, al vier cafés laten sluiten vanwege drugshandel. Dat is al meer dan de helft dan vorig jaar, toen er zeven panden werden gesloten.

Alleen al in januari heeft ze Schepmans vier cafés laten sluiten in de omgeving van Ribaucourt. Dat schrijft La Capitale en wordt bevestigd door kabinetschef Mustafa Er. De cafés blijven tenminste zes maanden gesloten. “Bij Ribaucourt gaat drugshandel vaak via horeca of winkels, maar in de omgeving van het Weststation en Beekkant gebeurt de meeste verkoop op straat,” preciseert Schepmans.

Dankzij het Kanaalplan van de federale regering zijn in Molenbeek 12.475 adressen gecontroleerd vorig jaar, en zijn 1.818 personen uit het register geschrapt. Ter vergelijking: in het ‘gewone’ jaar 2015 waren dat er maar 757, gaat de burgemeester verder als ze de balans opmaakt van de afgelopen legislatuur.

Daarnaast verdubbelde het aantal bewakingscamera’s. Dat ging van 60 naar 120, en zal nog stijgen tot 150 in totaal. Volgens Schepmans hebben Molenbekenaren expliciet gevraagd om bewaking van hun straat. Tot slot laat ze nog weten dat er op dit moment 22 families worden opgevolgd door de antiradicaliseringscel van de gemeente.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?