'Vierdagenwerkweek Sint-Joost is plan zonder centen'

De gemeente Sint-Joost-ten-Node wil een vierdagenwerkweek invoeren voor haar personeel. “Goed idee”, zegt Ecolo-Groen gemeenteraadslid Frederic Roekens, “maar dan zou de burgemeester ook eens mogen nadenken over hoe hij dit gaat betalen.”

Over de grond van de zaak is Roekens het met burgemeester Kir (PS) eens. Ook hij is voor een beter evenwicht tussen werk en privé.

Maar, zo zegt Roekens, op dit moment is het niet meer dan een plan. "Over de financiering is nog niets bekend."

In een persbericht zei Emir Kir (PS) nochtans dat hij bijkomende aanwervingen wil zonder dat de inwoners daarvoor moeten betalen, en zonder loonverlies voor de ambtenaren. Het  geld zou van de federale regering en het Gewest komen.

“Onwaarschijnlijk“, zegt Roekens. “Sint-Joost zegt als pilootproject erkend te willen worden door het Gewest, maar daarvan hebben wij op de gemeenteraad niets gezien. Daar komt nog bij dat de gemeente dit idee zonder Brussels minister van Werk Gosuin (Défi) heeft gepresenteerd. Ik heb het Gewest nog niets horen zeggen over een vierdagenwerkweek.”

Roekens vindt Kir dan ook te voortvarend. “Zonder geld komt het er niet”, zegt hij. “En laat het nu net dat zijn, waar we nog geen zicht op hebben.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?