Viersterrenhotel voor katten is volzet

Voor wie graag op vakantie trekt, maar niet meteen weet waar te blijven met de kat des huizes, bestaat er een elegante oplossing: de Charaton. Het luxehotel voor poezen garandeert je een zorgeloze vakantie. Maar wie erbij wil zijn, moet snel zijn. Want net als de vorige jaren is het hotel voor de zomermaanden al helemaal volgeboekt.

De Charaton heeft zijn naam niet gestolen. Het luxehotel bestaat uit maar liefst 25 individuele villaatjes, waarin telkens een krabpaal, een mand, enkele speeltjes, een kommetje en een kattenbak terug te vinden zijn. De huisjes geven uit op een Spaans straatje, dat op zijn beurt leidt naar een speelplein voor katten.

Voor vijftien euro per dag krijgt je kat in het luxeresort in Elsene niet enkel dagelijks een verse kattenbak, maar ook voedsel en aaitjes. Zelfs aan speciale verzoekjes kan voldaan worden.

Maar wie zeker wil zijn van een plek voor zijn of haar huisdier, reserveert best goed op voorhand. “De meesten reserveren twee tot drie maanden vooraleer de zomer begint,” zegt Jacques Bellicourt, dierenarts en eigenaar van het kattenpension, aan La Dernière Heure. “Zo zijn ze zeker van een plek.”

Bellicourt startte veertien jaar geleden met zijn viersterrenpension voor katten en sindsdien is het succes ervan enkel blijven toenemen. “Toen ik op pensioen ging als dierenarts, kon ik niet meteen afscheid nemen van de dieren. Bovendien vroeg een toenemend aantal mensen me naar goede opvangplaatsen voor poezen. Zo ben ik op het idee gekomen,” aldus Bellicourt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?