Vijf gewonden op dak Docks na onweer

© BRUZZ/SS

Het zware onweer heeft in Brussel vijf lichtgewonden veroorzaakt. Dat meldt de Brusselse brandweer. Het gaat om vijf mensen die in een tent op het dak van het winkelcentrum Docks een evenement bijwoonden.

"Door de hevige wind is de tent gedeeltelijk weggewaaid", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Twee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, de andere aanwezigen zijn naar binnen gebracht."

De Brusselse brandweer is dinsdagavond 17 keer moeten uitrukken voor interventies die het gevolg waren van het onweer. In elf gevallen ging het om het verwijderen van omgevallen bomen of weggewaaide takken, twee maal om het leegpompen van een kelder.

Daarnaast was er ook een dakgoot die op de openbare weg dreigde te vallen en een werf waar enkele signalisatiepanelen op de weg dreigden terecht te komen. De verschillende interventies vonden plaats in Ukkel, Evere, Schaarbeek, Watermaal-Bosvoorde, Jette, Vorst, en Elsene.

Op woensdagochtend werd het Terkamerenbos opnieuw geopend voor het verkeer. Dat meldt de politie van zone Brussel Hoofdstad - Elsene.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?