Vijf jongeren knevelen leerkracht tijdens inbraak in school

De basisschool Saint Vincent in Anderlecht
Updated: 10-12-2019 - 11:50

Vijf jongeren drongen afgelopen nacht binnen in basisschool Saint-Vincent in Anderlecht. Ze knevelden en sloegen een leerkracht, die er lag te slapen.

De vijf jongeren richtten een heuse ravage aan en vernielden zowat de hele inboedel. “Ze zijn daarbij toevallig op een leraar gestoten die ’s nachts aanwezig was”, zegt Stéphanie Lagasse van het Brusselse parket. “Ze hebben de man gekneveld en zwaar geslagen.” Daarop gingen ze met zijn auto op de vlucht, en veroorzaakten vervolgens met diezelfde wagen een ongeval in Sint-Jans-Molenbeek.

“Dat voertuig is enkele minuten later teruggevonden in Sint-Jans-Molenbeek”, aldus Lagasse. “Het parket heeft een onderzoek geopend voor diefstal met geweld en/of bedreigingen in en vernieling van roerende goederen met geweld en/of bedreigingen. De technische recherche van de federale politie heeft een sporenonderzoek uitgevoerd, zowel in de school als in het voertuig, om de daders te kunnen identificeren. Voorlopig is er niemand opgepakt.”

De school heeft de lessen vandaag geschrapt. Volgens de directie is er voorlopig geen aanwijzing dat de daders iets met de school te maken hadden. De verwondde leerkracht blijft voorlopig thuis. "Hij is zwaar geschokt", luidt het.

Het parket kan niet bevestigen wat de reden voor de aanwezigheid van de leraar was. Volgens het secretariaat gaf de man tot laat les, en is hij daarom ter plekke in slaap gevallen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?