| Een treinbegeleidster stapt in de trein.

Vijftien maanden cel voor man uit Schaarbeek die treinbegeleidster aanvalt en berooft

© Belga
11/10/2023

Een 26-jarige Roemeen uit Schaarbeek is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot vijftien maanden effectieve gevangenisstraf voor diefstal en geweldpleging. Cosmin T. pleegde een diefstal op de trein, maar ging ook de treinbegeleidster te lijf.

De feiten speelden zich op 10 mei 2021 af op een trein van Blankenberge naar Brugge. De beklaagde viel voortdurend een 19-jarige vrouw lastig. Zo kwam hij dicht bij haar zitten om mee te lezen op haar gsm. Toen ze wegliep, ging hij aan de haal met haar jas en haar hoofdtelefoon.

Tijdens het incident deed een treinbegeleidster een poging om het slachtoffer te helpen. Cosmin T. bedreigde haar echter met gebalde vuisten. De treinbegeleidster werd tegen een tafeltje geduwd en kreeg klappen op haar schouder en haar rug.

Op 13 januari 2022 werd de Roemeen bij verstek veroordeeld tot acht maanden effectieve celstraf en 400 euro boete voor die diefstal. Voor opzettelijke slagen en verwondingen kreeg hij nog eens zeven maanden effectieve gevangenisstraf en 400 euro boete opgelegd. T. tekende echter verzet aan tegen zijn veroordeling, waardoor hij begin september 2023 een nieuw proces kreeg.

De verdediging wierp op dat de beklaagde die bewuste dag onder invloed van alcohol en medicatie was. Hij zou ook kampen met psychische problemen. Naar eigen zeggen had hij daardoor de spullen niet bewust gestolen. Ondergeschikt vroeg de verdediging tevergeefs om hem een straf met uitstel op te leggen. De rechter bevestigde uiteindelijk de straffen die bij verstek werden opgelegd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , treinbegeleider , overval , geweldpleging

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni