Vijftiger rijdt agenten omver om aan politiecontrole te ontkomen

© PhotoNews

Een 52-jarige man die aan een controle door de Brusselse lokale politie probeerde te ontkomen, heeft daarbij verschillende agenten opzettelijk aangereden. De man kon uiteindelijk opgepakt worden en werd ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Bij het incident raakten vier agenten gewond. Dat meldt de Brusselse politie maandag.

Het incident vond vorige week donderdag plaats op het Saincteletteplein. Agenten van de Brusselse politie die deelnamen aan een operatie van de sectie Drugs, volgden een vijftiger van wie vermoed werd dat hij net betrokken was geweest bij een drugstransactie. Toen de agenten de wagen van de man met een wagen, twee motoren en een fiets omsingelden om hem te controleren, liet die dat niet zonder slag of stoot gebeuren.

De man reed bruusk achteruit waarbij hij zowel een politieman te voet als een gemotoriseerde politieman aanreed. Vervolgens reed de vijftiger bruusk vooruit en reed daarbij de fiets van een derde agent omver. Die derde agent kon weliswaar nog net op tijd opzij springen.

De vijftiger nam daarop de vlucht, waarbij hij over de politiefiets reed en probeerde in zijn vlucht nog een tweede motoragent omver te rijden. Die moest zijn motor stoppen en de achtervolging staken.

Andere patrouilles die in versterking waren opgeroepen, konden de vijftiger uiteindelijk oppakken in de Opzichtersstraat. De man bleek voorwaardelijk vrij en werd ter beschikking gesteld van het parket.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?