De schoonmakers eisen betere uurroosters en verloning.

Vijftigtal schoonmakers protesteert aan Brussel-Zuid

SD
02/02/2022

Een vijftigtal schoonmakers van het Brussel-Zuidstation protesteert deze ochtend voor het station voor betere uurroosters en verloning. Dat meldt Mounya Mehdaoui secretaris voor het ABVV.

Het schoonmaakpersoneel van Mobility Masters dat in onderaanneming werkt in het station Brussel-Zuid protesteert sinds acht uur deze ochtend op het Victor Hortaplein. De werknemers eisen betere uurroosters, betere verloning en vaste contracten.

Volgens ABVV heeft Mobility Masters uurroosters meermaals eenzidig gewijzigd. Indien de werknemers het nieuwe uurrooster zouden weigeren, zouden ze op tijdelijke werkloosheid worden gezet, maar in de praktijk werden ze sinds maandag als onwettig afwezig genoteerd, aldus ABVV.

“We zullen niet stoppen met staken tot we een vergadering met de paritaire commissie hebben om een discussie aan te gaan over de problemen," zegt Mounya Mehdaoui, secretaris Schoonmaak van ABVV. Volgens Mehdaoui schuiven de NMBS en Mobility Masters de verantwoordelijkheid op elkaar af en wordt er op die manier niets ondernomen. "Wij zullen elke dag blijven staken tot wij in overleg kunnen met de directie van Mobility Masters of de directie van de NMBS,” aldus Mehdaoui.

Drukkingsactie

"Deze ongeoorloofde werkwijze van Mobility Masters komt bovenop een heel serie van feiten waar we binnen het sociaal overleg mee geconfronteerd worden. Met meerdere syndicale vergaderingen hebben we geprobeerd een werkschema af te spreken dat voor alle partijen optimaal is. Maar met deze drukkingsactie van de werkgever dienen we vast te stellen dat al het sociaal overleg genegeerd wordt," klinkt het nog.

schoonmakers_brussel_zuid.jpeg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni