Villo! verhuurt dubbel zo veel fietsen door staking

© brusselnieuws.be
30/01/2012
Bij het fietsverhuursysteem Villo! zijn er maandag twee keer meer gebruikers geteld dan op andere weekdagen. Dat komt uiteraard doordat het openbaar vervoer platligt door de algemene staking. Dat meldt uitbater JCDecaux maandag. Ook Cambio en Taxistop deden het maandag opmerkelijk beter.

Tussen 6 en 16 uur registreerde Villo! al meer dan 7.000 ritten. Op een normale maandag in de wintermaanden zijn er ongeveer 3.000 à 3.500 gebruikers. JCDecaux heeft daarom extra personeel ingezet om alles in goede banen te leiden en de drukbezochte stations goed te bevoorraden. De uitbater heeft meer dan 2.500 verhuurfietsen, gespreid over 197 fietsstations in twaalf gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Ook Taxistop deede het maandag opmerkelijk beter. "Meer mensen schreven zich in op onze website Carpoolplaza", luidt het. Waar dat er op een normale dag 3.000 zijn, waren er dat maandag 300 meer.

Ook autodeelorganisatie Cambio was maandag populairder. "Exacte cijfers zijn er nog niet, maar er waren bijna geen wagens meer vrij. Dat is opmerkelijk, want normaal gezien gebeurt dat enkel op piekmomenten, zoals in het weekend", aldus Cambio.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni