Vilvoorde neemt extra maatregelen langs Zeekanaal na dood Vanclooster

© Google

Vilvoorde, de Vlaamse Waterweg en projectontwikkelaar Matexi nemen extra veiligheidsmaatregelen langs het Zeekanaal Brussel-Schelde, in het bijzonder in de omgeving van de nieuwe woonontwikkeling en de Kruitfabriek. Dat gebeurt naar aanleiding van de verdrinking van Frederik Vanclooster tijdens nieuwjaarsnacht in het kanaal.

Zo wordt er tijdens avondlijke evenementen ter hoogte van De Kruitfabriek aan de Steenkaai extra verlichting voorzien. In de voorbereiding van grote publieksevenementen wordt een bijkomend veiligheidsplan opgemaakt met extra maatregelen, zoals de inzet van stewards, het tijdelijk afbakenen van zones met Herashekken, het ter beschikking houden van een reddingsboei, werptouwen of touwladders.

Het Vilvoordse stadsbestuur onderzoekt ook de mogelijkheid om publiek toegankelijke reddingsboeien ter beschikking te stellen langs de Steenkaai en ter hoogte van het sportstadion Drie Fonteinen. Kanaalbeheerder de Vlaamse Waterweg onderzoekt de uitrusting van de kademuur langs de Steenkaai met ladders. Vilvoorde wil dat er bij de realisatie van de fietssnelweg aan de andere zijde van het kanaal een reling komt aan de kanaalrand.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?