Zoektocht naar vermiste jongeman in Vilvoorde

© Google
| De jonge man vierde oudejaar in de Kruitfabriek, net naast het kanaal (archiefbeeld)

In Vilvoorde is woensdag aan het kanaal gezocht naar een vermiste jongeman. De 21-jarige kwam niet thuis van een oudejaarsfuif in de Kruitfabriek. Het parket van Halle-Vilvoorde bevestigt de onrustwekkende verdwijning.

De jongeman vierde oudjaar in de feestzaal van De Kruitfabriek langs het kanaal in Vilvoorde, aan de Steenkaai. Het gebouw ligt eigenlijk tussen het kanaal en de Zenne in, vlak bij Haren. Daar werd hij op 1 januari rond 3.00 uur voor het laatst gezien.

"De politie heeft woensdag in die buurt gezocht tot het donker werd. Voorlopig zonder resultaat. Het gaat om een onrustwekkende verdwijning"; zegt Gilles Blondeau van het parket van Halle-Vilvoorde.

De cel Vermiste Personen werd betrokken bij de zoektocht langs de kade van de Steenkaai. Het kanaal was de meest voor de hand liggende locatie, maar niet de enige. De politiezone Vilvoorde-Machelen leidt het onderzoek.

De 21-jarige man, Frederik Vanclooster, is 1,94 meter lang en normaal gebouwd. Hij heeft bruin haar en draagt een bril met ronde glazen. Op het moment van de verdwijning droeg hij een bruine fluwelen broek, een blauw geruit hemd, een grijze trui en een donkerblauwe winterjas.

Wie de jongeman gezien heeft of weet waar hij verblijft, kan contact opnemen met de speurders via het gratis nummer 0800 30 30 0 of via Child Focus op het nummer 116 000. Mailen kan ook naar opsporingen@police.belgium.eu.

Ook de VUB verspreidt het opsporingsbericht. Frederik Vanclooster studeert Computerwetenschappen aan de VUB.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?