Frederik Vanclooster waarschijnlijk verdronken

© Facebook
| Frederik Vanclooster
Updated: 06-01-2020 - 18:20

De 21-jarige Frederik Vanclooster is waarschijnlijk door verdrinking om het leven gekomen. Dat blijkt uit de eerste, voorlopige resultaten van de autopsie, zo meldt het parket Halle-Vilvoorde. "Er wordt nog verder microscopisch en toxicologisch onderzoek uitgevoerd", klinkt het. "Er werden geen tekenen van geweld aangetroffen op zijn lichaam." Vilvoorde en de Vlaamse Waterweg beraden zich intussen over een betere beveiliging van het kanaal.

De 21-jarige Frederik Vanclooster was tijdens oudejaarsnacht verdwenen na een nieuwjaarsfuif in de Kruitfabriek, aan de Steenkaai in Vilvoorde. De voorbije dagen vonden in Vilvoorde en in het kanaal Brussel-Schelde verschillende zoekacties plaats naar de jongeman. Zondagvoormiddag troffen duikers van de brandweer dan zijn lichaam aan in het water, in de directe omgeving van de Kruitfabriek.

De Kruitfabriek aan de Steenkaai in Vilvoorde zet maandagnamiddag van 14 tot 19 uur uitzonderlijk de deuren open "voor iedereen die nood heeft aan een babbel, wat gezelschap of gewoon wat zitten en mijmeren".

Naar aanleiding van het overlijden van de 21-jarige Frederik Vanclooster heeft de stad Vilvoorde in overleg met diens ouders en De Kruitfabriek maandag omstreeks 15.30 uur een rouwregister geopend waar iedereen een bericht over de overleden jongeman kan achterlaten. Dat meldt burgemeester Hans Bonte (SP.A).

Beveiliging kanaal

Naar aanleiding van de dood van Frederik Vanclooster wil Vilvoorde met de Vlaamse Waterweg, die onder meer het kanaal Brussel-Schelde beheert, en met Matexi, die eigenaar is van De Kruitfabriek, gaan praten over een betere beveiliging op die locatie.

"We doen hiervoor een beroep op experts en die zijn op dit ogenblik een geschikte datum aan het zoeken om hierover te praten. Ik laat dit inderdaad liever over aan mensen die op dat vlak expertise hebben want de meningen over de te nemen maatregelen lopen sterk uiteen. De ene pleit voor een afspanning langs het kanaal, de andere vindt dat net heel gevaarlijk omdat zulks uitnodigt om erop te klimmen. Vraag is ook over welke afstand je een eventuele afspanning moet aanbrengen", aldus burgemeester Bonte.

Het lichaam van Vanclooster werd zondag gevonden in het kanaal Brussel-Schelde op zo'n 30 meter van de ingang van De Kruitfabriek. In een mededeling op Facebook laat De Kruitfabriek weten "dat onze harten en gedachten uitgaan naar de familie, de vele vrienden en de kennissen van Frederik". Men bedankt ook iedereen die vanaf 1 januari op onvermoeibare wijze meegeholpen heeft aan de zoektocht. Ook woensdag 8 en vrijdag 10 januari van 14 tot 19 uur opent De Kruitfabriek de deuren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?