Meerderheid Brusselse opsporingszaken uit 2019 opgelost

© Child Focus
| De 13-jarige Malik Shorya is nog niet teruggevonden. De Indiase student verbleef in Brussel tijdens een schoolreis. Op 25 mei 2019 werd hij voor het laatst gezien in een Indisch restaurant aan de Adolphe Buyllaan in Elsene.

Vorig jaar heeft de politie 72 opsporingsberichten verspreid die betrekking hebben op Brussel. Daarvan werden er 52 opgelost. Daarmee ligt het oplossingspercentage in Brussel hoger dan het nationale gemiddelde. Opvallend is wel dat de 13-jarige Malik Shorya, die in mei verdween uit een Brussels restaurant, nog steeds vermist is.

In 2019 heeft de federale politie 444 opsporingsberichten verspreid, waarvan er 252 betrekking hadden op een verdwijning. "Bijna 90 procent van de verdwijningsberichten werd opgelost", zei Alain Martens van de Cel Vermiste Personen.

In Brussel ging het vorig jaar om 72 opsporingszaken. "Daarvan zijn er 52 opgelost. In 45 gevallen ging het om een verdwijning", zegt een woordvoerster van de federale politie aan BRUZZ. Het oplossingspercentage ligt in Brussel hoger dan het nationale gemiddelde. Van de 444 opsporingszaken in heel het land werd 63 procent opgelost. In Brussel ging het om ongeveer 72 procent opgeloste zaken.

Van de twintig onopgeloste Brusselse zaken gaat het in de meerderheid van de gevallen om opsporingsberichten in het kader van een onderzoek naar criminele feiten. Maar enkele verdwijningen zijn ook nog niet opgelost.

Onopgeloste verdwijningen

Zo is de 13-jarige Malik Shorya nog niet teruggevonden. De Indiase student verbleef in Brussel tijdens een schoolreis. Op 25 mei 2019 werd hij voor het laatst gezien in een Indisch restaurant aan de Adolphe Buyllaan in Elsene. Volgens een getuigenis is de jongen niet "zomaar verdwenen."

Daarnaast is de politie nog op zoek naar Stefan Lavinica. De 47-jarige man verliet op 17 december vorig jaar het Sint-Pietersziekenhuis. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. De man kan verward overkomen en heeft medische zorg nodig, klinkt het nog in het opsporingsbericht.

Tenslotte verspreidde de federale politie vorig jaar ook een opsporingsbericht voor Theo Hayez. De 18-jarige Brusselaar raakte eind mei vermist in het Australische Byron Bay en intense zoekacties hebben tot nu toe niets opgeleverd. Na zijn verdwijning werd er losgeld voor hem gevraagd, maar of de jongeman ontvoerd is, lijkt twijfelachtig.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?