Vincent De Wolf (MR)

Vincent De Wolf wil audit gewestelijke huisvestingsmaatschappij

KVDP
© BRUZZ
01/02/2019

De MR-fractieleider wil nu ook een doorlichting van de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM). Dat zei De Wolf donderdag in de commissie Huisvesting in het Brussels Parlement.

De audit van de openbare vastgoedmaatschappij (OVM) Logement Molenbeekois was donderdagnamiddag het gespreksonderwerp in de commissie Huisvesting van het Brussels Parlement. Die audit bracht grootschalig wanbeheer binnen de Molenbeekse OVM aan het licht.

MR-fractieleider Vincent De Wolf stelde tijdens de commissie voor om ook de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschapij (BGHM) door te lichten. De BGHM controleert de werking van de zestien verschillende Brusselse OVM's, onder meer met sociale afgevaardigden in de raden van bestuur.

"Ik zeg niet dat de BGHM slecht functioneert, maar uiteindelijk is de BGHM het enige controleorgaan van de OVM's", zei De Wolf. "Als ik minister van Huisvesting was, zou ik zo'n audit vragen. Het lijkt me interessant om te weten in welke mate de BGHM aan controle doet."

Minister van Huisvesting Céline Fremault (CDH) heeft de BGHM gevraagd "hoe die haar doeltreffendheid van haar voogdij over de OVM's kan versterken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Logement Molenbeekois , brusselse gewestelijke huisvestingsmaatschappij

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni