Vivaqua schort waterafsluitingen voorlopig op

© PhotoNews
| Kraantjeswater.

Ook Vivaqua neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Niet-dringende ingrepen worden afgelast, en waterafsluitingen in geval van niet-betaling worden opgeschort.

Sinds vrijdag 13 maart heeft Vivaqua, het Brussels waterleidingbedrijf, de niet-dringende interventies bij de klanten opgeschort, zoals bijvoorbeeld de metervervangingen of de meterstandopnames. "Uiteraard zullen de ploegen van Vivaqua nog steeds de lekken herstellen, de conformiteit van de binneninstallaties nagaan in geval van risico voor het netwerk en de lopende distributie- en saneringswerven," meldt de intercomunale in een persbericht.

Het Brussels bedrijf heeft ook beslist om de waterafsluitingen in geval van niet-betaling op te schorten tot de situatie weer normaliseert, "zodat iedereen de elementaire hygiënemaatregelen kan toepassen," klinkt het.

Bovendien is de klantendienst van de watermaatschappij enkel nog bereikbaar via telefoon of per mail.

"Vivaqua volgt de situatie dag na dag op en zal deze maatregelen indien nodig bijstellen", zegt Laurence Bovy, Directrice-generaal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?